JANUARI 2022

Allereerst iedereen de beste wensen voor het nieuwe jaar. Dat het maar een mooi en vooral gezond jaar mag worden. Eind november zijn er kittens geboren in onze Cattery. Je vindt ze terug op de kitten pagina. Uit een eerder nest van Gigi waar 2 kittens uit geboren zijn hebben we besloten om O'Jane te houden. Zij is een droom die werkelijkheid is geworden, zo lief en mooi. We kunnen ze niet meer missen. De kattenshows liggen al een hele tijd stil door corona, hopelijk mag er dit jaar wat meer.

NOVEMBER 2021

De meeste kittens zijn inmiddels vertrokken naar hun nieuwe huisje, hebben het goed naar hun zin en de nieuwe baasjes zijn dolgelukkig met hun nieuwe huisgenootjes. Leuk is het altijd wanneer we foto's krijgen hoe ze het doen in hun nieuwe huisje. De komende dagen gaan er nog een paar verhuizen en wordt het echt weer stilletjes in huis.


NOVEMBER 2021 

Het vertrek van de eerste kittens komt al in zicht, dat gaat zo snel. Het zal weer rustig worden in huis. Het is ook een drukte van jewelste wanneer er 13 kittens in het huis rond vliegen of klaar staan dat ze allemaal willen eten.  Er gaat dan ook veel voer in die kleine mondjes, ze eten allemaal brokken en verse vleesjes gaan er ook goed in. Nu nog even van ze genieten.

OKTOBER 2021

Yeah babyboom in Cattery Het Eigen en heel veel werk maar dan doen we heel graag. Na het nestje van Eleanor is Dorothi op 20 augustus bevallen van maar liefst 8 kittens, wat een hels karwei voor haar en toen begon het voor ons. We moesten mamma meehelpen om ze te voeden, 3x per dag 8 kittens bijvoeden. Echt een heel karwei en zeker nadat er wat kittens ziek werden, ze kregen last van diarree waardoor ze alles lekker onder smeerden, hun broertje of zusje en natuurlijk ook de dekentjes waar ze op lagen. Dus de wasmachine heeft overuren gemaakt de laatste weken. Nu kunnen we zeggen ja ze zijn erdoor, we zijn acuut gestopt, toen het mocht met het bijvoeden want ze konden niet zo goed tegen de melk. Daarna ging het meteen beter, de ontlasting werd weer goed en die andere papjes ja die lusten wij ook best wel. Er zijn een paar kittens die nog wat achter liepen op de rest maar die halen dat nu echt in. De foto's van deze kittens komen binnenkort op de website.

Op 31 augustus is Gigi bevallen van 2 prachtige bolletjes wol. Ozzy en O'Jane maken het heel goed en genieten van de slagroom die mamma heeft. Die papjes die wij gaven vonden ze in het begin natuurlijk helemaal niet zo lekker maar het gaat er steeds beter in. Nu nog poepen en plassen op de kattenbak en ook met jullie komt het goed.

AUGUSTUS 2021

Na wat pech te hebben gehad de afgelopen maanden staan er weer leuke dingen op de planning, kittens! Het eerste nestje van Eleanor en Ice Cube staan bij de pagina kittens. Eleanor had een zware bevalling maar heeft het uiteindelijk toch goed weten te volbrengen. Hopelijk mogen de andere dames een voorspoedige bevalling hebben.

JULI 2021

Hoog zomer in Cattery Het Eigen maar wel beweging in de Cattery, binnenkort verwachten we weer kittens in de Cattery. Eleanor, Dorothi en Gigi mogen hopelijk binnenkort kittens verwachten. Wij kunnen niet wachten om ze te verwelkomen. Ieder nestje blijft spannend en zeker spannend wanneer je bepaalde combinaties hebt gemaakt waar zoveel leuks uit kan komen. 

APRIL 2021

Lange tijd niets meer op deze nieuwspagina vermeld. Hmm heb ik wel nieuws, eigenlijk is er toch best wat te melden. Maar sommige dingen hou ik nog even voor me. Misschien binnenkort wel weer heel leuk nieuws. Aanstaande dinsdag 4 mei gaan Gigi, Eleanor en Dorothi mee naar de dierenkliniek in Eersel voor hun jaarlijkse check van hun hartje, nieren en bloedtesten. Je weet dat ze gezond zijn maar blijft toch wel klein beetje spannend en als ze goedgekeurd zijn mogen ze binnenkort op date.

DECEMBER 2020

Het einde van het jaar nadert, voor de meesten van de mensen een raar jaar die we nog lang zullen herinneren. Onze katjes hebben er weinig van gemerkt. Hopelijk volgend jaar weer mooie kittens bij Cattery Het Eigen.

OKTOBER 2020

Inmiddels zijn de kitten van Dorothi en Abel alweer 5 weken oud en doen ze het voortreffelijk, heerlijke mooie beestje, ik hou wel van deze kleurtjes.

AUGUSTUS 2020

Bijna alle kittens zijn vertrokken naar hun nieuwe huisje en hebben het supergoed naar hun zin. En er zijn nieuwe kittens op komst. Dorothi is zwanger en hoopt binnenkort haar eerste kittens te mogen verwelkomen.  En helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn in een Cattery en moeten we soms ook moeilijke beslissingen nemen. Helaas was het niet meer mogelijk voor Quincy om kittens te krijgen, waarschijnlijk toch te maken gehad met haar baarmoederontsteking van vorig jaar waarom ze niet meer opneemt. Zij is inmiddels gesteriliseerd en wordt nu echt een theemuts. Wel ook nog ander leuk nieuws want we hebben een nieuw dametje mogen verwelkomen in onze cattery, Dysolo's Gigi, een superlief en mooi lilac wit meisje. Binnenkort krijgt zij haar eigen pagina.

APRIL 2020

Er zijn kittens geboren!! Eleanor is voor het eerst mamma geworden, kijk op de kittenpagina voor meer en leuke foto's.

FEBRUARI 2020

Alweer een stukje in het nieuwe jaar. Een nieuw jaar nieuwe kansen en we hopen dit voorjaar weer op mooie nestjes in onze Cattery. Inmiddels zijn er al een paar dames op date geweest en hopen dat we binnenkort meer nieuws kunnen vertellen.


DECEMBER 2019

 De mooiste maand van het jaar voor de meesten mensen, vaak voor de beestjes een stressvolle maand met al dat geknal. De ene heeft er veel last van net zoals onze grote Chap (die kruipt weg onder de stoel) en de andere kijkt gewoon voor de raam wat er allemaal gebeurt buiten. We wachten af, niet teveel aandacht aan besteden, dat is meestal het beste. Deze maand staat er nog een kattenshow op de planning, in Oirschot bij de NKLV, altijd een leuke show en lekker dichtbij voor ons. En dan op naar het nieuwe jaar.


2019-12-01_Fotoshoot Cattery Het Eigen_234jpg

OKTOBER 2019

Bijna november alweer, wat gaat de tijd snel, voor we het weten zitten we bij de kerstboom. Afgelopen vrijdag 25 oktober heb ik het praktijkexamen voor het honden en kattenbesluit gehaald, dat betekent dat ik binnenkort mijn diploma in ontvangst mag nemen en me binnenkort kan inschrijven bij het RVO. Iedere cattery in Nederland dient het vakbekwaamheidsbewijs voor honden en katten te halen voor 1 juli 2020. Gelukkig heb ik het gehaald en ben ik ze een stapje voor. Volgende maand op 10 november gaan we weer eens naar een kattenshow, weer lang geleden en weer zin in. Als je je verveeld wij zijn te vinden op 10 november bij de Limbra Cat show in Panningen.


Inmiddels weer wat gebeurd na de laatste keer wat op de website te hebben gezet. Ten eerste zijn alle kittens allemaal in een goed huisje terecht gekomen en kunnen echt niet meer gemist worden. Zelf konden we het ook niet laten om toch een kitten te houden. Hailey, al meteen een zwak voor jou toen je een weekje oud was en je je oogjes open deed. Altijd was jij de eerste die gevoed wilde worden en kon zo verschrikkelijk zielig kijken, ja toen was ik verkocht. Inmiddels hebben we je mamma Hope wel laten sterliseren en besloten om haar dan ook te herplaatsen. Hope was een zeer schuchter poesje die eigenlijk liever boven was en dan ook nog het liefst achter de wasmachine. Naar andere in huis was ze een zeer dominant type, maakte vaak ruzie en zorgde voor onrust. Dat mooie huisje voor haar hebben we zeker gevonden, je hebt even moeite gehad om te wennen maar wij hebben de goede keuze voor jou gemaakt en ze heeft het nu super goed naar haar zin en alle aandacht is voor haar. 

Smiley is op 23 september mamma geworden van 3 poesjes en 3 katertjes, allen blauw en 1 zwart katertje. Zoals altijd zorgt zij 100% voor haar kroost.

Vandaag 8 oktober heb ik deel 1 van de besluit houders van dieren hond/kat gehaald en ben hier super blij mee, nu deel 2 nog en dan heb ik mijn vakbekwaamheidsbewijs op zak.


JULI 2019

Met de kittens gaat het erg goed. Inmiddels heb ik voor mezelf besloten om het vakbekwaamheidsbewijs voor besluithouders van dieren te gaan halen omdat je er per 1 juli 2020 bijna niet meer onderuit komt. En we worden er niet dommer van, in oktober 2019 hoop ik mijn diploma te mogen halen. Het is een zeer interessante cursus moet ik zeggen.

MEI 2019

Quincy is een trotse mamma geworden van 3 lilac poesjes en twee katertjes. Mamma Quincy zorgt goed voor haar kindjes, we moeten ze wel een beetje meehelpen maar dat doen we graag. Het zijn hele leuke bolletjes, heerlijk om naar te kijken. En ook hope is de trotse mamma geworden van maar liefst 7 kittens.

Smiley en Juanita zijn weer getest op HCM en FIV/FELV en mogen wanneer zij weer krols worden op date, hun vriendje zit al op ze te wachten. Hou de pagina planning in de gaten!

April 2019

Nog meer babynieuws, Hope heeft een paar leuke dagen gehad bij Gary Cooper en ook hopen dat zij mooie en gezonde kittens mogen krijgen. 

Maart 2019

Helaas zijn we de maand maart slecht begonnen, we hadden zo anders gehoopt maar het heeft niet zo mogen zijn. Holy Moly was zwanger en heeft ook helemaal uit zichzelf haar kindjes op de wereld gebracht. Oh wat was ik trots op haar nadat het anderhalf jaar geleden helemaal fout was gegaan met haar bevalling en dit uiteindelijk uitte in een keizersnede waar nog 5 mooie kittens uit kwamen. Helaas zijn deze toen overleden, waarschijnlijk doordat ze toch te vroeg op de wereld kwamen. Maar nu had ze het zelf gedaan, eigenlijk ook weer te vroeg op dag 60. Helaas hebben deze 2 mooie kittens het ook niet gered en is Holy Moly gewoon niet voor het moederschap weg gelegd. Met pijn in ons hart, wetende dat het beter is voor haar, laten we haar steriliseren en mag ze lekker gaan genieten zonder zorgen. Maar na slecht nieuws komt ook goed nieuws,  Quincy is op date geweest bij Clement en ja het is gelukt, ze is zwanger en wij hopen op mooie bolletjes die geboren gaan worden in mei.


Februari 2019

Inmiddels is de show der shows, de wereldshow in Houten weer voorbij maar toch kan ik het niet laten om er hier een stukje over te schrijven. Die dag gingen we met Chap, Juanita, Eleanor en Quincy op pad. Veel te vroeg waren we gearriveerd, er was nog niemand maar beter te vroeg dan te laat. Doutzen en Joop (Asterix) van Janneke Haringsma gingen deze keer ook mee, gezellig. Onze Chap was zoals altijd not amused toen hij naar de keurmeester moest maar hij kreeg zijn punt, nu premior en nog een nom BIS die hij af moest geven aan zijn vroegere maatje Joop (Asterix). Juanita kreeg ook haar punt en was daarmee ook kampioen geworden, ze kreeg daarbij ook nog eens een BIV en een Nom. BIS. Eleanor kreeg ook een mooi keurrapportje van de keurmeester met een U3. Doutzen van Janneke Haringsma zat in dezelfde klasse als Juanita en die heeft ze dus verloren maar ze is nog een jongedame dus haar tijd komt nog wel. Joop (Asterix) mocht ook naar de keurmmeester en de keurmeester was helemaal ondersteboven van de grote kerel, hij kreeg dan ook zijn U1, toen werd het even rustig en dachten we dat we voor de rest van de dag klaar waren. Asterix kreeg een BIV, een BIS en toen ook nog eens een BOB (best of best) en werd toen ook nog eens genomineerd voor de BOA, iedereen had goede hoop en de spanning was groot maar helaas verloor hij het van een egyptische mau. Maar oh wat trots op deze kanjer! Ons fokje Bibi van Leontien was er ook bij en zij had het ook super goed gedaan, een U1 en de BIS gewonnen! Gewoon een hele leuke dag met onverwachte successen.  

Januari 2019

Alweer een jaar voorbij, een mooi jaar met lieve en mooie kittens, die allemaal een geweldig huisje hebben gekregen. Hopelijk mogen we in 2019 nog meer van deze schatjes verwelkomen. Nog twee shows te gaan dit jaar en dan houden we even pauze en hopen we weer mooie en lieve kittens te mogen verwelkomen.

Oktober 2018

Op 30 september 2018 zijn we met heel het nest, Quincy, Juanita en Eleanor naar de kattenshow van Neocat in Hoevelaken geweest. De avond en nacht daarvoor zijn we in Amersfoort geweest bij Janneke Haringsma van Cattery in 1905 waar we met zijn allen overnacht hebben zodat we de volgende ochtend niet zo vroeg weg hoefden. Een hele bezigheid zoveel beestjes meenemen naar de kattenshow. Doutzen en Asterix van Het Eigen gingen ook mee voor de eerste keer. We hadden verwacht dat het nest als eerste gekeurd zou worden maar dat was niet zo. Uiteindelijk kwam natuurlijk alles bij elkaar en kwamen we bijna handen tekort. Quincy had U1 en een BIS,  Eleanor een U2, Juanita een U5 en het nest een U1 met als klapper Mr. Ferrari een U1 en ook een BIS. Doutzen haalde ook een U1 alsmede Asterix en beiden een BIV en een BIS. Gewoon super, al met al een zeer geslaagde dag maar wel erg vermoeiend.

Augustus 2018

Helaas, aan alles komt een eind. De vakantie en de tijd dat de kittens weer vertrekken naar hun nieuwe huisje. We hebben heerlijk genoten van het nestje kittens van Juanita, wat een lieverdjes. Gelukkig mogen we van 1 kitten wat langer genieten want zij mag bij ons blijven wonen en zo hopen we dat we dat geweldige karakter verder mogen voortzetten. En dan hebben we het nestje van Smiley nog waar we nog van mogen genieten. 

Juli 2018

31 juli, inmiddels zijn de kittens van Smiley 5 weekjes oud, het gaat goed met ze en zijn verhuisd van de werpkist naar de kittenren wat een hele onderneming voor ze is.

Op 26 juni jl. is Smiley bevallen van 5 prachtige blauwe bolletjes. Een paar dagen te vroeg maar ze zijn er goed doorheen gekomen met de zorg van mamma. Smiley zorgt erg goed voor haar kittens en wanneer ze mamma roepen is ze er als de kippen bij.

Juni 2018

Jippie, Smiley is zwanger en wordt eind juni weer mamma. Zij is bij Stargazer What's up Bruce wezen logeren. Wij zijn erg benieuwd naar haar kittens.

Afgelopen weekend zijn de kittens van Quincy gedeeltelijk verhuisd. Afscheid nemen is nooit makkelijk maar het doet je weer goed om te zien dat je het goed hebben en dat het goed met ze gaat. Daar doe je het toch voor!

Mei 2018

Op 1 mei Zijn Juanita en Oliver de trotse ouders geworden van 5 mooie kittens.  Tot nu toe 3 dametjes en 2 katertjes. Moeder maakt het goed met haar kindjes en ze is ook een echt goed moedertje. Ben trots op jou meisje!

FEBRUARI 2018

Afgelopen maandag op dinsdagnacht is Quincy de trotse moeder geworden van 6 kittens. Voorlopig gaan we heerlijk genieten van al dit moois.

JANUARI 2018

Wereldshow Houten

Vroeg uit de veren en op naar de kattenshow in Houten. Als eerste mocht Chap naar de keurmeester en nee hij had het niet zo goed gedaan als 5 jaar geleden maar heeft zich wonderbaarlijk goed gedragen. Hij was al kampioen maar nu heeft hij zijn 2e puntje in de castratenklasse gekregen. Cherished Hope mocht het opnemen tegen 4 andere lilac dames in de open klasse, hier heeft ze een mooie u2 weten te behalen. Juanita en Holy Moly zaten in dezelfde klasse en mochten uiteindelijk samen terug komen bij de laatste 3, de keuze was erg lastig maar uiteindelijk werd Holy Moly U1 van de 7 blauwe poezen en Juanita U2. Op het einde werden Chap en Holy Moly beide nog voorgedragen voor de BIS maar dat hebben ze helaas niet gered. Wel super trots op ons Holy en Chap, op de andere ook hoor.

Een nieuw jaar, een nieuwe ronde, nieuwe kansen en we gaan er weer met volle moed tegenaan. Afgelopen december is Quincy op date geweest bij Fellow (eek a mouse single colori) en als het goed is mogen we in februari weer mooie kleine bolletjes ter wereld brengen, we kijken er naar uit.

NOVEMBER 2017

Op 12 november was het dan zover, de show van onze eigen vereniging Limbra Cat, altijd een leuke en goed georganiseerde show. Quincy mocht vandaag als eerste naar de keurtafel bij Yvonne Luyten-Claessen, was verbaasd dat ik haar als keurmeester had, had iemand anders verwacht maar helemaal blij met haar. Quincy kreeg haar eerste punt voor CAGCI en als klap op de vuurpijl ook nog de BIV van de lilac poezen. Hope werd ook door Yvonne gekeurd en kreeg een mooie U1 in de klasse lilac poezen 6-10 maanden. En toen Juanita, ze was nog met 3 andere poezen in haar klasse, helemaal nier verwacht maar zij kreeg de CAC! Was er super blij mee, hierna kreeg ze nog een nominatie BIS maar die heeft ze niet gekregen maar toch super trots op alle resultaten van vandaag!

Op 3 november ben ik samen met Smiley naar Eersel geweest voor haar HCM en FIV/FELV test. Deze waren weer allemaal prima in orde en wanneer madam er zijn en tijd voor heeft mag zij naar haar lover toe.

OKTOBER 2017

Na lange tijd weer eens naar een kattenshow geweest, deze keer lekker dichtbij huis, namelijk in Oirschot. Het was een leuke showdag, helaas zonder prijzen maar je kunt niet altijd winnen maar zeker wel trots op onze dames. Cherished Hope mocht voor de allereerste keer mee op show en ze heeft het gewoon erg goed gedaan, een mooie U2, evenals Quincy! Juanita moest de strijd opnemen tegen 7 andere poezen in de CAC klasse, de beste 3 mochten terug komen en hier zat ze bij samen met haar zusje Jacky Linn, uiteindelijk heeft ze hier een U3 mogen meepikken. Op naar Panningen op 12 november!

AUGUSTUS 2017

Dat het fokken van katten ook een niet leuke kant heeft hebben we helaas afgelopen weken weer mee moeten maken. Holy Moly was te vroeg met haar bevalling begonnen. Kreeg complicaties bij haar bevalling waardoor ze een keizersnede moest ondergaan. Bij de keizersnede hadden we gelukkig nog 5 levende en prachtige kittens die het wel erg zwaar hadden gehad maar we zouden alles op alles zetten om ze erdoor te trekken. Helaas hebben ze het allemaal niet overleefd, ze waren binnen 48 uur allemaal dood. Toch nog niet helemaal volmaakt van binnen. Met Holy Moly ging het ook nog steeds niet goed. Door een dwarsliggend kitten voor haar uitgang had zij een soort van kruisverlamming opgelopen aan haar achterpoten waardoor zij niet goed meer kon lopen. Een ware nachtmerrie, de dierenarts vroeg zich ook af of dit ooit nog goed zou komen. Inmiddels zijn we twee weken verder en heeft ze zich wonderbaarlijk hersteld. Madam was wel zo eigenwijs om de 2 uitwendige hechtingen die erin zaten er zelf uit te halen waardoor er wat wondvocht uit kwam. Laten bekijken door de dierenarts en restant van de hechtingen verwijderd en de wond zag er redelijk uit. Toch voor de zekerheid maar een antibiotica kuurtje erbij en voor een aantal dagen een pakje aan zodat de wond goed kan genezen zonder dat ze er iedere keer aan zit te likken. Tot nu toe zijn we tevreden hoe ze het doet. Het is allemaal erg jammer en zeer verdrietig dat het zo is gelopen maar aan moeder natuur verander je niks.

JULI 2017

Zomertijd, betekent rust voor onze poezen qua showen. Voorlopig mogen ze lekker buiten genieten wanneer het mooi weer is. Hier kunnen we zelf ook zo van genieten wanneer de beestjes het naar hun zin hebben. Binnenkort krijgen we kleine Holy Moly's in huis, haar date met Oliver Twist of Ballyhara is eindelijk gelukt. Wij zijn erg benieuwd wat deze combinatie ons gaat brengen en hoe Holy Moly het als mamma gaat doen, spannende tijd voor haar en onszelf.

MEI 2017

Alweer even geleden dat ik wat nieuws op onze site heb gezet. Rumoerige en rare tijd geweest. Collega fokster en vriendin Jolanda van Eijck  overleden na een dappere strijd te hebben geleverd. Onze Juanita en Holy Moly komen hier vandaan. Ben blij dat ik nog met haar heb gesproken in de laatste weken toen het slechter ging en ze zal altijd in onze gedachten blijven.

Op 7 mei hadden we een kattenshow in België gepland staan, hier zijn we ook naartoe geweest. Een groot drama, wat een organisatie. Heel veel meer ga ik er ook niet meer over zeggen want ik denk dat de laatste show was voor deze organisatie. Hetgeen waar wij voor kwamen hebben we meegenomen, Quincy mag zich nu Internationaal Kampioen noemen, trots op deze meid. Juanita moest het opnemen tegen wat oudere dames in haar klasse en dit redde ze helaas niet. Volgende keer beter voor haar.

MAART 2017

Op 19 maart was er de kattenshow van Limbra Cat Club, onze eigen vereniging. Deze konden we natuurlijk niet missen. Vooral omdat het altijd erg leuke shows zijn. Samen met Juanita en Quincy gingen we in de vroege ochtend al op pad. Gelukkig deze keer niet al te ver, naar Mierlo. Quincy werd gekeurd door een duitse keurmeester de heer S. Malz. Quincy viel wel in de smaak geloof ik en kreeg daarom ook haar tweede CACIB punt. Juanita werd gekeurd door Yvonne Luijten-Claessen, de eerste keer dat we door haar gekeurd werden. Een hele goede en duidelijke uitleg, ze was erg onder de indruk van Juanita maar er waren nog twee tegenstanders. Uiteindelijk bleef ze over met nog een andere mooie poes die zo verschrikkelijk dichtbij elkaar lagen qua kwaliteit maar de ogen van Juanita toch net wat beter waren. Juanita werd U1 en haalde hier ook een BIS. We hebben een erg leuke dag gehad en kijken alweer uit naar de volgende show van Limbra Cat Club.

FEBRUARI 2017

Op 19 februari ben ik samen met Quincy en Juanita naar de kattenshow in Fijnaart geweest. We waren om 07.15 uur al daar, de deuren zouden om 07.30 open gaan, dus lekker op tijd maar we waren niet de eerste. Lekker op ons gemak de kooien inrichten en dan tijd voor een bakkie koffie. Toch heerlijk dat we lekker op tijd waren, de ruimtes in de carré waren niet erg groot dus het was passen en meten. Quincy mocht bij de keurmeester komen, zij was alleen in haar klasse dus eigenlijk verzekerd van haar eerste cacib puntje en deze kreeg ze ook. Even later won zij ook de BIS van alle britten poezen. Juanita had een tegenstander dus altijd een verassing waar de keurmeester voor gaat. Dit keer had Juanita haar prijs binnen gesleept en ook zij won een BIS. Even later mochten de twee dames nog terugkomen voor de verkiezing van de BOB, helaas hebben zij dit niet gehaald en ging de prijs naar een mooie blauwe kater. Dochterlief van Quincy, Bibi was ook aanwezig vandaag en heeft het ook erg goed gedaan op deze show. Ook zij was de beste in haar klasse 3-6 maanden, won ook de BIS en stond ook tussen de verkiezing van de BOB. Trots op deze mooie meid! Al met al een zeer leuke en gezellige dag gehad. Op 19 maart ga ik met deze twee dames nog naar de show van Limbra Cat in Mierlo.


 

Op valentijnsdag 14 februari is Smiley in de vroege ochtend bevallen maar van liefst 7 kittens. Later meer hierover. We laten de kittens voorlopig lekker in alle rust bij mams opgroeien. 

JANUARI 2017

En toen was het zondagmorgen 29 januari. In alle vroegte opstaan, met 5 katten op naar Houten. Helemaal niet wetende wat ons die dag allemaal te wachten stond. Na de kooien opgetuigd te hebben en ze allemaal lekker rustig in hun kooitjes zaten, tijd voor koffie. Na de koffie dacht ik nog even snel wat te moeten kopen maar toen ik terug kwam was Chap weg. Chap was al opgeroepen om gekeurd te worden. Temig dat ging snel en hij had het gewonnen van zijn tegenstander, ook niet gek Chap is inmiddels uitgegroeid tot een grote jongen van 4 jaar oud en moest het opnemen tegen een kater van 10 maanden. Even later kregen wij ook nog te horen dat hij zijn Best in variëteit had gehaald, super! Toen was het de beurt aan de twee dames Juanita en Holy Moly, zware concurrentie maar Holy Moly is toch derde geworden van de tien poezen die er waren en Juanita werd tweede, trots op deze twee dames. In de middag werd Quincy gekeurd door keurmeester P. Lerch, deze dame zei helemaal niets, was ze goed, had ze wat aan te merken? Ik wist niks en het was dan ook totaal een verrassing dat ze eerste was geworden en daarmee haar kampioenschap voltooid heeft. Even later kreeg ook zij de Best in Variëteit uitgedeeld. Wat een dag maar we waren er nog niet. Beast moest ook nog door dezelfde dame gekeurd worden in de klassen katers 3-6 maanden. Ook hij werd eerste, werd genomineerd voor BIS. Hetzelfde als zijn zusje Bibi die inmiddels bij Leontien Reijmers woont maar zij kreeg ook de Best in Variëteit. Toen werden ze beiden, Beast en Bibi nogmaals opgeroepen en stonden tussen de BOB, best of best van heel de show. Dit konden ze niet winnen, dat gaat nooit lukken tussen volwassenen poezen en katers. Maar dat neemt niet weg dat wij en Leontien ook supertrots zijn wat deze twee klaar hebben gespeeld op de Wereldshow in Houten. Al met al een zeer leuke, geslaagde maar zeker ook een vermoeiende dag.


Bijna is het zover de Wereldshow in Houten. Wij zullen ook hier aanwezig zijn, de zaal is open van 10-18 uur dus als je niks te doen hebt, ben je van harte welkom. Een evenement waar iedereen naar uit kijkt.Afgelopen week, 18 januari ben ik samen met Quincy naar Nathalie Smits gegaan voor een workshop katten trimmen. Eens kijken of wij het ook onder de knie kunnen krijgen om katten te wassen. Al weleens geprobeerd thuis maar dat was geen succes. Allereerst heeft Nathalie het een en ander uitgelegd over de vachtstructuur en wie wat nodig heeft. Jennifer Groenendaal en Miriam Kessenich waren er ook met hun poezenkinders, gezellig. Toen begon het echte werk, de katten moesten gewassen worden. Quincy vond het niet al te leuk al die nattigheid en was weer blij toen ze onder de sproeier uit kon. Hierna hebben we haar droog geföhnd en nog wat haartjes bijgeknipt. Ze zag er weer prachtig uit, de vloer trouwens ook. Deze was geloof ik bezaaid met Quincy haartjes. Mede ook omdat Quincy een nestje heeft gehad en haar rui periode helemaal opgeschoven is en nu er allemaal nog in zat. Op het einde van de workshop nog wat nagepraat over het een en ander en natuurlijk het certificaat kattentrimmen in ontvangst genomen. Maar echt een aanrader die hier wat meer over wil weten neem contact op met Nathalie Smits, haar website: http://www.catness.nl/overcatness.html.


                         
DECEMBER 2016

Al een hele tijd hadden wij in de gaten dat onze Bentley hier niet meer op haar plaats was. Ze maakte vaak ruzie met de anderen, vond de kittens niet leuk en sliep vaak hele dagen op zolder en kwam bijna niet meer beneden. Al vaker hadden wij besproken om haar te herplaatsen maar het is verschrikkelijk moeilijk om van een beestje waar je het een en ander mee mee hebt gemaakt afscheid van te nemen. Afgelopen zomer was ik zover dat ik het op onze eigen website heb gezet. Een tijdje ging hier overheen tot dat afgelopen weekend iemand belde en naar haar informeerde. En wat bleek? Ze zou hier echt een geweldig leventje tegemoet gaan. Met deze mensen hadden we afgesproken om met Bentley eens bij hun langs te gaan om te kijken of er een klik was en het daadwerkelijk zo goed voor haar was. Na dit telefoontje heb ik verschrikkelijk moeten huilen want misschien was het dan zover maar ik mijn achterhoofd wist ik ook dat het beter voor haar was. Dinsdagavond zijn we met haar naar deze mensen gegaan en hebben haar daar achter gelaten want beter kon ze het echt niet krijgen. Een gouden mandje hebben we haar gegeven. Het is voor ons nog erg wennen maar het geeft een goed gevoel dat ze daar op haar plaats is en het ook nog eens dichtbij is en als we willen er nog naartoe kunnen gaan. Hopelijk laat ze de kerstboom heel en mag ze heerlijk genieten van haar oude dag. We gaan haar zeker nog eens bezoeken want ze heeft toch wel een speciaal plekje ons hart.

OKTOBER 2016


Gisteren zijn we naar de show in Eindhoven geweest. Juanita en Holy Moly mochten mee. Voor Juanita was het helemaal nieuw wat haar allemaal overkwam maar heeft het super goed gedaan. Zij mocht als eerste naar de keurmeester en deze vond haar wel een erg leuk meisje, dat is ze ook. Ze  had een U1 in haar klasse gekregen en een BIV. Holy Moly had zwaardere tegenstanders en heeft een mooie U3 gekregen, de andere poezen waren volwassener dan haar. Dit is ook zon lastige klasse maar volgende x beter, weet zeker dat dat nog goed komt. Al met al een leuke en gezellige dag gehad. En nogmaals bedankt Leontien Reijmers voor de erg mooie foto's.

       

Zondag 24 april zijn we naar de kattenshow van de NPV in Zutphen geweest. Quincy heeft hier haar tweede CAC gehaald, nog eentje en dan is ze kampioen. Holy Moly was natuurlijk ook mee en ze was een stuk rustiger dan de vorige keer. De vorige keer was haar eerste show en was even voor haar wennen, nu was ze de rust zelve. Onze relaxed dametje kreeg bij de keurmeester veel lof en dit resulteerde uiteindelijk in U1 en Best in show. Trots op onze dames. Dit was voorlopig de laatste show, nu hebben de katten even rust. In het najaar zullen we weer shows gaan bezoeken. 

   

Smiley is 3 april de trotse mamma geworden van 5 kittens, zie de kittenpagina.

MAART 2016

Zelf wisten we het al even maar als het goed is krijgen we begin volgende maand kittens van Smiley en Obelix. We zijn trots op deze meid, ze doet het zo goed.

FEBRUARI 2016

Op 14 februari zijn we naar de kattenshow in Fijnaart geweest. Quincy heeft hier haar eerste CAC binnen gehaald en werd ook nog eens BIV. Onze kleine Holy Moly mocht ook mee met haar grote vriendin en haalde een hele mooie U2.

JANUARI 2016

Op 30 januari 2016 mochten wij onze nieuwe aanwinst Jokibeba's Holy Moly gaan halen. 

Superblij zijn we met dit lieve kleine meisje.

DECEMBER 2015

Wij wensen iedereen fijne feestdagen toe.

NOVEMBER 2015

8 november zijn we naar de kattenshow van Limbra Cat in Panningen geweest met Quincy en Smiley. Quincy had weer een mooie U1, verder hadden we ook niks verwacht omdat ze maar met zij tweeën in de klasse zaten maar ze had nog een nominatie voor BIS gekregen. Smiley had een mooie verdiende U3. Een superleuke show met o zo fijne grote kooien voor de katten, hadden alle verenigingen maar dezelfde kooien.

SEPTEMBER 2015

Quincy heeft inmiddels haar eigen pagina gekregen.

Op zondag 27 september zijn we weer naar de kattenshow van Neocat in Nijmegen geweest. Deze keer mochten Quincy en Chap mee, Chap hebben we niet laten keuren. De laatste keer dat hij is meegeweest vond hij het niet zo leuk. Volgende keer mag hij dan ook lekker thuis blijven en proberen we het in de toekomst misschien weer eens. Dan gaan we maar op stap met de dames. Quincy had een mooie U1 behaald. We wisten wie we als tegenstander hadden, ook een mooi lilac poesje van Cattery Rirori. Toevallig zijn ze allebei op dezelfde dag geboren en vrijwel gelijk dat maakte het extra moeilijk voor de keurmeester. Omdat we meestal samen met Cattery Rirori naar show gaan zullen we weleens vaker tegenover elkaar staan maar gelukkig kunnen we dat hebben van elkaar.

AUGUSTUS 2015

Vandaag hebben wij onze nieuwe aanwinst Quincy opgehaald, Quincy is een lilac poesje, nadere informatie en foto's volgen snel.

MEI 2015

Het is alweer een tijdje rustig bij ons, voorlopig staan er geen shows meer op de planning. Waarschijnlijk weer in het najaar. Laten we eerst maar van het mooie weer gaan genieten en van onze britjes. En ook misschien weer uitbreiding? Altijd leuk, hou onze website in de gaten.

MAART 2015

Op zondag 1 maart zijn we naar de kattenshow van de NLKV geweest in Eindhoven. Lekker dicht bij huis. Chap heeft hier zijn laatste punt gehaald voor zijn CAC en mag zich vanaf nu eindelijk kampioen noemen. Hij heeft er even over gedaan maar heeft het zo verdiend. Smiley zat net in de klasse 6-10 maanden en moest het opboksen tegen een ander poesje welke nog net in deze klasse viel. Het was kantje boord maar het leeftijdsverschil in deze klasse was te groot. Ze heeft een hele mooie U2 behaald.

FEBRUARI 2015

Helaas een zwarte bladzijde aan het begin wat onze cattery had moeten opstarten. Bentley heeft in haar 6e week van haar drachtigheid een miskraam gekregen. Helaas hebben ze hierbij ook haar baarmoeder moeten verwijderen. Voor ons en zeker ook voor haar zware dagen, zij is ineens haar kittens kwijt. Maar het allerbelangrijkste is dat we Bentley nog hebben.

JANUARI 2015

Op 25 januari zijn we naar de Wereldshow van Neocat geweest. Een hele happening met 900 katten. Chap heeft hier een mooie U3 behaald, had vele tegenstanders. Smiley mocht ook voor de eerste keer mee, helaas was zij de enige in haar categorie en werd samengevoegd met de katertjes. Hier haalde zij een mooie U2. Dus al met al niet in de prijzen gevallen maar zeker geen slechte dag!

De date van Bentley is succesvol geweest. Als alles goed gaat verwachten wij half maart kittens.

Op 26 januari ben ik geslaagd voor de cursus kattengenetica, helemaal blij mee.


DECEMBER 2014

Eindelijk weer wat goed nieuws, wij hebben een nieuwe poes bij ons mogen verwelkomen. Ze zeggen weleens dat een huisdier zijn eigen baasje uitkiest. Smiley heeft echt voor ons gekozen en wij zijn superblij met haar. Binnenkort krijgt zij ook haar eigen pagina.


OKTOBER 2014

Met veel verdiet hebben wij onze Tootsy in moeten laten slapen.

NIJMEGEN

Op zondag 28 september 2014 zijn we naar de kattenshow in Nijmegen geweest. Chap heeft een mooie U2 behaald bij de keurmeester, de andere had net een betere oogkleur maar desondanks een heel mooi keurrapport. Toen ze bezig waren met de prijsuitreikingen werd Chap ineens naar het podium geroepen voor een ereprijs. Hij was de beste Brits Korthaar Blauw van de show! Trots op ons menneke!

GOCH (DUITSLAND)

Op 31 mei 2014 zijn wij afgereisd naar Goch in Duitsland. Leuk klein showtje met vele nederlanders (90%). Bentley en Chap hebben allebei hier hun CAC gehaald.

HOUTEN

Op zondag 26 januari 2014 waren wij natuurlijk ook op de Wereldshow in Houten. Dit was de eerste keer dat Bentley meeging zonder haar grote vriend Chap. Ze deed het harstikke goed, alhoewel ze het ook wel weer een beetje eng vond om door die mensenmassa naar de keurmeester te moeten. ´s middags mocht ze naar de keurmeester en deze was goed over haar te spreken, daarom mocht ze hierna nog terug komen. Ze verloor het helaas tegen het andere mooie poesje welke net weer een tikje ouder was als haar. Maar ze had een zeer mooie keurrapport met een dikverdiende U2!

Met de loterij van Neocat hadden we een foto gewonnen bij Fotograaf Rolf Kieft, zie hieronder het resultaat.


WOUDRICHEM

In alle vroegte zijn we op zondag 17 november 2013 vertrokken naar de rasclubshow in Woudrichem. Er zaten deze dag veel britten en de concurentie voor Chap en Bentley was dan ook groot. Bentley mocht deze dag een mooie U2 krijgen van de keurmeester. Overigens wel weer leuk want ze was gekeurd door Raymond Hovens waar ze ook de vorige keer in Oirschot door was gekeurd. Chap heeft deze dag zijn eerste CAC gekregen wat betekend dat hij op weg is om Kampioen te worden. Ook was hij nog voor BIS genomineerd en heeft een ereprijs gekregen voor de beste Brits Korthaar Blauw. We hebben een erg leuke dag gehad.

OIRSCHOT

Op 27 oktober 2013 zijn we met Chap en Bentley naar de kattenshow in Oirschot gegaan. We waren zeer benieuwd hoe Bentley het ging doen, ook omdat dit haar eerste show was. Maar ze was zeer in trek bij de keurmeester en behaalde hier U1, BIV en nominatie BIS. Chap heeft hier overigens een mooie U2 behaald.


Op 1 okober 2013 zijn wij de trotse eigenaren geworden van Bentley van het Woelige leven.

NIJMEGEN

Na een geweldige zomer zijn we in september 2013 met Chap naar de kattenshow in Nijmegen geweest waar hij een U2 behaalde met een zeer mooi keurrapport.

BOXTEL

Op 9 juni 2013 zijn we bij de kattenshow in Boxtel geweest en heeft Chap een U1 gehaald.

APELDOORN

1 april 2013 zijn we op de kattenshow in Apeldoorn geweest en daar heeft Chap een U2 gehaald.

UTRECHT

Op 27 januari 2013 was het dan zover Chap mocht voor het eerst mee naar de Wereldshow in Utrecht. Een hele belevenis voor Chap maar ook voor ons omdat het de eerste keer was dat wij zelf gingen showen. Met wat hulp waren we geïnstalleerd en Chap vond het ook allemaal interessant wat er allemaal rond hem heen gebeurde en voelde zich ook snel op zijn gemak. Chap mocht uiteindelijk ook naar de keurmeester toe en het uiteindelijke resultaat was U1, BIV en BIS. Wat waren wij trots op onze jongen!